Nationale Ballet Independent Games Festival Award

Bounden genomineerd voor Independent Games Festival Award

Bounden-  de eerste dansgame voor smartphones - is genomineerd voor de Nuovo Award (Innovatie Award) door het Independent Games Festival in de Verenigde Staten. Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet, maakte de choreografieën voor de dansgame. De Nuovo Award wordt gezien als een van de meest prestigieuze prijzen voor onafhankelijke game en zal worden uitgereikt op 4 maart 2015 in San Francisco. 

Independent Games Festival

Het Independent Games Festival is onderdeel van de jaarlijkse Game Developers Conference, de grootste bijeenkomst ter wereld voor de onafhankelijke games industrie. De prijzen worden dit jaar voor de zeventiende maal uitgereikt in zes categorieën tijdens de speciale Award Ceremony op woensdag 4 maart 2015 in het San Francisco Moscone Convention Center. 

Bounden

Het Nationale Ballet en game-ontwikkelaar Game Oven ontwikkelden samen Bounden. Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet, maakte de choreografieën voor de dansgame. Bounden laat twee spelers samen dansen in een mix van ballet en Twister. Beide spelers  houden samen een telefoon vast, die hun armen begeleidt. Zo doen de spelers een dans met elkaar, of raakt men samen in de knoop. Bounden is een fysieke game die zich focust op interactie en intimiteit. De game is beschikbaar voor iOS en Android.De gamewerd inmiddels meerdere malen bekroond met onder meer de Cinekid Award voor Beste Nieuwe Media Productie (Juryprijs) en een Dutch Game Award voor beste co-productie.

Meer inspiratie