Australian Dance Theatre vanavond te zien in Stadsschouwburg Utrecht

Australian Dance TheatreVanavond is het Australian Dance Theatre als onderdeel van hun tweede Europese tournee te zien in Stadsschouwburg Utrecht met Proximity. In deze dansvoorstelling gaat choreograaf Garry Stewart de dialoog aan met de Franse videokunstenaar Thomas Pachoud. In maart 2013 was deze succesvolle dansvoorstelling al eenmalig in Tilburg te zien. 

Proximity

Proximity is een visuele belevenis waarin het minuscule gigantisch wordt en het enkelvoudige meervoudig. Choreograaf Garry Stewart werkt samen met Thomas Pachoud bij het creëren van een dialoog tussen dans en real-time videomanipulatie. Acht dansers richten camera’s op elkaar om hun bewegingen vast te leggen die live worden gemanipuleerd. 

Proximity is een onderzoek naar de interactieve participatie van het lichaam in het waarnemen van de wereld, geïnspireerd door neurologische kaarten van het lichaam en Merleau Ponty’s filosofie over de fenomenologie van perceptie. 

Bekijk hier de trailer:

Australian Dance Theatre

Het Australian Dance Theatre uit Adelaide is het prominente - en oudste - hedendaags dansgezelschap van Australië. Al bijna 50 jaar pionieren zij nieuw werk dat het karakter van dans in de regio bepaalt. Onder leiding van Garry Stewart is het gezelschap de afgelopen 13 jaar gaan samenwerken met kunstenaars uit uiteenlopende disciplines. Samen met de dansers heeft Stewart tevens een eigen bewegingsvocabulaire ontwikkeld dat het gezelschap zijn unieke identiteit verschaft.