Dance, Dance, Dance, RTL 4

Alles wijkt voor Dance, Dance, Dance

Frenk Klein Arfman schetst een beeld van het nieuwe dansprogramma Dance, Dance, Dance op RTL 4. Dit artikel verschijnt in het augustusnummer van Dans Magazine, wij geven je alvast een voorproefje.

Dance, Dance, Dance heet het nieuwe programma dat vanaf 5 september zes weken lang bij RTL 4 te op prime time zien is. Het moet de overtreffende trap worden als het gaat om dansprogramma’s op televisie. Gezien het voorproefje dat RTL de pers in juli alvast voorschotelde, lijkt dat wel snor te zitten.

Danskunsten 'in' bekende videoclips

Jarenlang kon je dansen op televisie in één naam samenvatten: Penny de Jager. Met hier en daar een showballet dat ergens opdook. Programma’s als Dancing Queen en So You Think You Can Dance maakten van dans echter opeens een ware publiekstrekker op tv. Dance, Dance, Dance gaat weer een stapje verder. Vijf bekende Nederlanders zullen met hun partner, familielid of collega zes weken lang hun danskunsten tonen ‘in’ bekende videoclips. Chantal Janzen en Jandino Asporaat praten de spectaculaire acts aan elkaar.

Een dansvloer vol BN'ers

De dansvloer zal worden bevolkt door Humberto Tan met dochter Julia, GTST-actrice Pip Pellens met haar vriend Pim Wessels, Euvgenia Parakhina met partner Jeroen Jorna, acteurs Fockeline Ouwerkerk en Achmed Akkabi (bekend van de serie Moordvrouw) en Sylvana Simons met haar neef Regillio Denswil. Zij dansen bekende muziekclips na.

Dans was nog nooit zó echt

Door het inzetten van de nieuwste digitale technieken, zoals augmented reality (toegevoegde realiteit) oogt het op televisie alsof ze werkelijk plots in bekende clips opduiken. Dit effect wordt opgeroepen door de om het podium gebouwde levensgrote videoschermen die elke achtergrond levensecht deel uit laten maken van de act op het podium. Professionele dansers maken het plaatje af.

Dance, Dance, Dance is vanaf zaterdag 5 september te zien bij RTL 4 om 20.00 uur. Op donderdag 3 september is er alvast een kick off-uitzending om 21.30 uur.

Verder lezen? Word dan vóór dinsdag 4 augustus 15:00 uur abonnee en ontvang het augustusnummer van Dans Magazine thuis! Profiteer nu van onze introductieaanbieding:
1 jaar Dans Magazine voor slechts € 27,50 (i.p.v. € 33,95) én 2 cadeaus!