Al fotograferend de danswereld in

Miriam Guttman is fotografe van onder meer dansers.De 18-jarige fotografe Miriam Guttmann heeft al vroeg de camera ontdekt. Op 9-jarige leeftijd nam zij het toestel over van haar ouders tijdens hun wereldreis en al snel bleek dat zij een goed ‘derde oog’had. Lees hier hoe zij al fotograferend de danswereld betrad.

Fotoseries

In het laatste jaar van het Barlaeus Gymnasium heeft Guttman met een goede vriendin als eindexamenopdracht Jonge Meesters uitgevoerd, een fotoserie op basis van 17e-eeuwse schilderijen die werden getransponeerd naar de 21e eeuw. Deze serie werd in FOAM en het Double Tree Hilton geëxposeerd.

Ook heeft zij een serie gemaakt van haar klasgenoten die een of beide ouders heeft verloren onder de naam Wezenlijk. Deze serie is van mei t/m november 2013 te zien in de expositie Een nieuwe Lente door curator Aziz Bekkaoui in Corrosia, Almere. Ook is er zeer recent een drie pagina lang artikel met foto’s van de serie Wezenlijk in Trouw verschenen.

Dans

In haar tussenjaar heeft zij stage gelopen bij het beroemde fotografen duo Billy&Hells in Berlijn. Hier kreeg zij ook de gelegenheid eigen shoots te organiseren. Miriam Guttmann vertelt: “Lilly heb ik ontmoet in de metro in Berlijn. Ik woonde er toen net 24 uur. Zij bleek professioneel danseres te zijn, uit Berlijn te komen en te studeren in Arnhem."

"Het klikte zo goed dat we een shoot organiseerden waar zij haar broer Ferry mee naar toe nam, die professioneel model bleek te zijn. Omdat de shoot buiten voor het Duitse homo-monument plaats vond en zij broer en zus waren, had de shoot voor mij een extra lading."

“Omdat ik zelf vanaf mijn vierde heb gedanst, heb ik een goed idee welke poses ik kan vragen van de dansers. Maar bovenal komt het natuurlijk vanuit de dansers zelf: de kracht die zij uitstralen is nauwelijks vast te leggen!”

Benieuwd naar de foto's van Guttman? Bekijk ze dan zeker op haar website.