Foto: BlochAU Kerstcampagne 2014

5 cadeautips voor dansers

De feestdagen zijn in aantocht! Vind jij het ook zo lastig om te bedenken wat je dit jaar op je verlanglijstje moet zetten? Dans Magazine denkt met je mee! 

1. Kaartjes voor een online dansvoorstelling

Creëer het echte kerstgevoel met een klassieke kerstvoorstelling. De Notenkraker en Muizenkoning van Het Nationale Ballet of Dancing in a Winter Wonderland van De Dutch Don't Dance Division zijn twee dansvoorstellingen die je helemaal in kerstsfeer brengen.

2. Dansfilms

Kies voor een klassieker, zoals The Red Shoes, of juist voor een hedendaagse dansfilm zoals Step Up of Black Swan. Onze persoonlijke favoriet: Pina, een documentaire over het werk van choreografe Pina Bausch. Daarmee komen wij de donkere dagen wel door.

3. Danskleding

Warmhouders voor de winter! Een danser heeft niet alleen een goede warm-up nodig, maar moet ook tussendoor zijn spieren warm houden, liefst natuurlijk in een leuke outfit. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Papillon. Ook de Danstheaterwinkel heeft een uitgebreid assortiment. Nog beter is natuurlijk om de lokale danswinkel bij jou in de buurt te steunen door daar eens langs te gaan.

4. Spitzen van de dansers van Het Nationale Ballet

Voor en na elke voorstelling van Het Nationale Ballet zijn ze te koop: de bezwete, afgedanste spitzen van de ballerina’s van Het Nationale Ballet. Met zo’n souvenir kan je een danser dolblij maken.  

5. Abonnement op Dans Magazine

Dans Magazine is er voor iedereen met een passie voor dans. Van ballet tot werelddans en streetdance. Ontwikkelingen, achtergronden, reportages, portretten van bekende dansers en choreografen en natuurlijk ruim aandacht voor aanstormend talent. Je hebt al een abonnement voor slechts een tientje

Meer inspiratie