150 leerlingen dansen met Introdans

150 leerlingen dansen met Introdans

Op 6 februari 2017 creëren Introdans en De Onderwijsspecialisten voor de derde keer in Schouwburg Amphion in Doetinchem. Ruim honderdvijftig leerlingen van dertien verschillende scholen dansen die dag mee in de dansvoorstelling Spécialité de la Maison. 

De dansvoorstelling staat onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn. De compositie is gemaakt door Jaap van Keulen. Daarnaast assisteert een professioneel team van Introdans bij de vormgeving. Zij voorzien de dansvoorstelling Spécialité de la Maison van kostuums, visuals en een lichtplan.

Een dansende menukaart

Tijdens Spécialité de la Maison staan kinderen en jongeren van het speciaal onderwijs in de schijnwerpers. Het begrip spécialité betekent volgens het woordenboek: 1) Bijzonderheid, 2) Bijzonder studievak, 3) Bijzondere vaardigheid, 4) Iets lekkers, 5) Onderwerp, 6) Spécialité. De titel past dan ook perfect bij de bijzondere deelnemers. De jongeren zijn allemaal bijzonder op hun eigen manier. De dansvoorstelling kan je bekijken als een dansende menukaart of avontuur in een dansend restaurant. In Spécialité de la Maison wordt het publiek meegenomen in de wereld van het eten.

Dansvoorstelling Spécialité de la Maison voor iedereen

Nieuw in deze editie is dat ook kinderen uit het regulier onderwijs en professionele dansers van Introdans samen met hen op het toneel staan. Het choreografenteam van Introdans gaat deze maand aan de slag op dertien scholen.

De doelstelling van Spécialité de la Maison is om de jongeren duidelijk te maken dat ze ‘er mogen zijn’. De bijzondere jongeren kunnen zo voelen hoe belangrijk ze zijn als mens, als deel van een groep. Maar vooral hoe uniek en onmisbaar ze zijn als persoon. Ze horen erbij en hun persoonlijke kleur maakt het leven op de wereld interessanter. Door de verbinding met het regulier onderwijs en theaterprofessionals worden de kinderen samengebracht met andere leeftijdsgenoten.

Kijk op de website van Schouwburg Amphion voor tickets voor Spécialité de la Maison