'Jonge dansers, tien jaar later’ met Milou Nuyens

‘Jonge dansers, tien jaar later’ met Milou Nuyens

Tien jaar geleden, in 2005, produceerde de NTR het programma De Avond van de Jonge Danser, waarin zes ambitieuze dansers tussen de 16 en 20 jaar streden om de titel ‘Beste Jonge Danser van Nederland’. Na tien jaar zocht NTR-programmamaker Dirk van Roeleven de dansers van toen op om te kijken hoe het hen is vergaan na hun deelname aan het programma en om te ontdekken wat een danscarrière van tien jaar met iemand doet. Eén van die dansers is Milou Nuyens, die tevens op 28 januari a.s. een optreden geeft tijdens het openingsgala van het Holland Dance Festival.

‘Jonge dansers, tien jaar later’ met Milou NuyensEén voor één zocht Roeleven de dansers op in hun huidige bestaan en bracht hij de dansers samen: een warm weerzien waarbij Inge-Marije Lammertink, Myrthe van Opstal, Jamy Schinkelshoek, Bastiaan Stoop, Merlijn Verhorst en Milou Nuyens hun persoonlijke levenservaringen en hun carrière in de danswereld bespreken. De dansers hebben, zowel in hun persoonlijke als professionele leven, na afloop van het programma veel meegemaakt.

'Jonge dansers, tien jaar later’ met Milou NuyensMilou Nuyens uit Den Haag werd de onverwachte winnares uit het programma. Daaropvolgend won ze de European Young Dancers Award in Warschau. Inmiddels is ze moeder van een zoontje en op haar weg terug naar de top. Op 28 januari 2016 treedt ze op tijdens het Source of Inspiration Gala in het Zuiderstrandtheater in Den Haag: de feestelijke opening van de vijftiende editie van het Holland Dance Festival, dat van 28 januari t/m 20 februari plaatsvindt in Den Haag. Milou opent de voorstelling met haar winnende dans van tien jaar geleden. Ze wordt in het programma o.a. vergezeld door een speciaal gastoptreden van de Russische sterballerina Diana Vishneva, het nieuwste werk van meesterchoreograaf Hans van Manen (gemaakt voor danser/choreograaf Martin Schläpfer) en de feestelijke uitreiking van de Jiří Kylián Ring.

Het Uur van de Wolf: Jonge dansers, tien jaar later is een film die ontroert en inzicht geeft in het leven van jonge mensen met een gezamenlijke passie. Het gaat over de danswereld, maar het gegeven is natuurlijk universeel. Over dromen, werkelijkheid, hoop en verlangen van opgroeiende jongeren. 

Uitzending – Het Uur van de Wolf: Jonge dansers, tien jaar later
Donderdag 28 januari 2016 | 23.00 uur | NPO 2

Meer informatie vind je op de website van Het Uur van de Wolf.

Holland Dance Festival – Source of Inspiration Gala
Donderdag 28 januari 2016 | 20:00 uur | Zuiderstrandtheater, Den Haag

Tickets en meer informatie vind je hier.

Meer inspiratie