Home » Blogs

Van fascinatie tot project

15 juli 2013 - Cammy Mai Tran

‘Gefeliciteerd! Je staat in het Amsterdam Fringe Festival 2013,’ een zin die mijn leven sinds april dit jaar veranderde. Het was een ware zoektocht. Ik wist dat het verhaal over mensen ging, door mijn fascinatie voor mensen die worstelen met de druk van maatschappelijke normen en waarden.

Van mensen die op zoek zijn naar de vrijheid van de geest en het doen. Maar welk onderwerp ging ik belichten? Elke interactie en botsing werd geanalyseerd. Ineens kwam ik erachter dat dit stuk gaat over de vicieuze cirkel van het perfectionisme.

EAR, mijn debuutvoorstelling die in première gaat tijdens de Amsterdam Fringe Festival van 5 t/m 15 september bij galerie Castrum Peregrini.

Nu was de tijd aangebroken om het idee uit te werken. Live muziek in plaats van gecomponeerde muziek. Geen woorden maar de taal van het lichaam. Een ware interactie tussen muziek en spel. Ja, dit is het!

En nu de productie. Hoe kom ik aan geld en met wie communiceer ik? Hoeveel tijd heb ik voor alles? Hoe presenteer ik mijzelf? Hoe kom ik aan mensen?

Langzaamaan kwam ik de juiste mensen tegen. Soms gewoon op straat. Zo rende ik een keer over een plein en langs een straat, achter een jongen aan die zijn contrabas vooruit duwde. Een gekke actie, want ik had nooit geweten dat het zo moeilijk was om een contrabassist te vinden.

Ik leerde dat de kunst van het vragen en het delen van mijn bezigheden loont. Iedereen denkt graag mee. Ook dragen zij graag bij aan het financiële gedeelte. Dat is fijn, zeker wanneer je weinig middelen hebt.

Ben je nieuwsgierig naar de voorstelling? Kaartjes voor EAR zijn nu te koop via deze link.

‘Van fascinatie naar project’ is de eerste blog uit een reeks van vijf. Elke blog beschrijft de weg naar de voorstelling toe. Mijn naam is Cammy Mai Tran, een storyteller die haar kunstdisciplines (muziek, beeldend en verhalend) heeft omgegoten tot een theater installatie / performance art. Meer informatie is te vinden op www.cammymaitran.com.

Cammy Mai Tran