Home » Blogs

De laatste repetities van Het Zwanenmeer

2 juli 2013 - Muriël Megens

Misschien heb je al wel posters zien hangen, een flyer gekregen of ons zien rondvaren of -lopen door Amsterdam. We zijn druk bezig met Het Zwanenmeer promoten, want over iets minder dan twee weken is de première al. Spannend!

Gisteren ben ik samen met de helft van de groep op de boot door Amsterdam gevaren, de andere helft ging lopend. Mensen keken verrast naar onze boot, met alle meiden in galajurken of in een tutu. Het was gelukkig mooi weer dus de terrasjes zaten vol en met een grote poster van Het Zwanenmeer voorop trokken we veel bekijks. 'O kijk, Het Zwanenmeer!' werd overal geroepen. Nu hopen dat die mensen ook een kaartje kopen om te zien dat de voorstelling ook heel mooi is.

De repetities zijn voor een groot deel al op het terrein waar de voorstelling zal plaatsvinden, zodat de spacing goed is en we daar aan kunnen wennen. De studio is een stuk kleiner, dus nu moeten we ineens grotere passen zetten of verder springen.

We hebben ook gerepeteerd met het koor. Tijdens de voorstellingen is er namelijk live muziek. Het koor repeteert in de studio naast die van ons en het klinkt heel gaaf. Wij repeteren nu met een cd, maar als je het live hoort klinkt het nog mooier.

Alle kostuums zijn op maat gemaakt, de schoenen zijn gepast en alles begint steeds dichterbij te komen. Gek om te bedenken dat de volgende repetitie de laatste is, daarna hebben we de generale voorstelling en dan begint het stuk met de première op 10 juli!

De tijd vliegt voorbij. Het is nu veel herhalen zodat de dansen helemaal in je hoofd gaan zitten tot je ze kunt dromen. Dat is waarom ik nu thuis in mijn woonkamer sta te dansen en als ik in de trein zit de volgorde van de dansen in mijn hoofd herhaal en opschrijf.

Ik heb zin in de voorstellingen: twee weken achter elkaar dansen en mensen laten genieten van deze productie van Het Zwanenmeer. Als je nog geen kaartje hebt, koop er snel één en kom ook kijken!

Ik ben Muriël Megens, 20 jaar en in september 2012 gestart aan de dansacademie. Sindsdien probeer ik mij zo breed mogelijk te ontwikkelen in de verschillende kanten van dans. Ik leer veel op school, maar ook daarbuiten ben ik nieuwsgierig naar alles wat met dans te maken heeft. Ik ben onlangs gestart met Het Zwanenmeer van Lonneke van Leth. Ik ga jullie op de hoogte houden van de repetities en uiteindelijk de voorstellingen.

Muriël Megens