Partnering (Buitenkunst)

In deze workshopweek van Buitenkunst zullen we werken aan partnering, vanuit verschillende technieken uit de moderne dans. Om goed te kunnen partneren, samen te kunnen dansen, is sensitiviteit erg belangrijk: goed kunnen luisteren en gevoeligheid ontwikkelen om de andere danser aan te voelen. Kunnen leiden en kunnen volgen.

Daarnaast is overgave van belang. Los kunnen laten, durven vallen, je laten leiden en je partner vertrouwen. Met oefeningen uit de releasetechniek en contactimprovisatie zullen we deze (technische) kwaliteiten, maar ook theatraliteit en intentie van de dans onderzoeken. Van daaruit zullen we duetten, trio's en groepspartnering laten ontstaan en op basis hiervan choreografieën maken. De workshopweek staat onder leiding van Anne-May de Lijser.

Over Buitenkunst

Bij Buitenkunst kun je vanaf het Hemelvaartweekend t/m eind augustus op twee locaties (Randmeer & Drenthe) workshopweken en -weekends volgen in Dans, Theater, Muziek, Zang, Fotografie, Beeldende kunst en Schrijven. Gelijktijdig met de workshops voor volwassenen, zijn er ook workshops in de kunsten voor kinderen (vanaf 3 jr). Je kampeert in (eigen) tent/caravan op ons terrein waar we elk jaar vele werktenten, ateliers, theaters e.d. opbouwen. De week duurt van zaterdag t/m zaterdag. De workshops zijn zondag t/m maandag.

Aanmelden: via onze website, e-mail of bellen met 020-6381978

Datum: 

5 - 12 aug '17

Organisator: 

Buitenkunst Randmeer

Plaats: 

Dronten